Garden for a contemporary house in Blackheath 

We had a fairly blank canvas when designing this garden for a contemporary design house in Blackheath.  The garden consisted a small decking area adjoining the house, then a low retaining wall and steps lead up to the main area which was largely just lawn.

We were given an open brief to design a more inviting area to relax in and to view from the house.

  

IMG_20190711_151118785_HDR.jpg

We retained a smaller lawn, and created a paved area leading around the garden.  The design used curved shapes to contast with the angular design of the house.  This is highlighted by the long rendered wall which snakes around two sides of the garden.

The project included:

  •      Feature curved wall rendered with a silicon textured, coloured          render (no need to paint) 

  •     Paving with grey sandstone slabs and matching setts for edging

  •     Stainless steel ball water feature

  •     New planting throughout the garden 

  •     New lawn, edged with sandstone setts 

  •     Lighting throughout the garden, with remote control

DSC_0792.JPG

Views from the house, before and after

IMG_0634.JPG
IMG_20190711_150317924_HDR.jpg
IMG_1027.JPG
IMG_1016.JPG
IMG_20190705_140740294_HDR.jpg
IMG_1023.JPG